Arhivă : Interviuri Înapoi

Interviu cu chitaristul Jose Quevedo, membru al UHF

Publicat: joi, 4 Iunie 2015 , ora 9.47

Grupul spaniol Ultra High Flamenco va concerta pe scena Sălii Radio joi, 4 iunie 2015, de la ora 19.00. Mai multe informații despre muzica ansamblului, dar și despre turneul european în care se află zilele acestea, am aflat de la chitaristul Jose Quevedo.


Jose Quevedo, în această seară (4 iunie 2015), grupul Ultra High Flamenco va concerta la București. Ce credeți că va avea special?

Este pentru prima dată când grupul se află în această zonă a Europei. În cadrul acestui turneu am cântat mai întâi la Bratislava, apoi la Viena și alaltăieri la Budapesta. Așadar am mers din ce în ce mai la est și audiența ne-a primit foarte bine, cu foarte multă căldură. Și la București așteptăm ceva similar. Așteptăm cu interes să ne întâlnim cu publicul român și să îi ajutăm să ne descopere muzica.


Cum a decurs turneul până acum?

Foarte bine! A fost o experiență specială, pentru că am întâlnit săli de concert foarte interesante, mai ales când vine vorba de acustică. Am străbătut țări foarte bogate din punct de vedere cultural și credem că găsit locuri potrivite pentru a cânta și pentru a ne exprima prin intermediul muzicii noastre.


Cum funcționează mixtura stilistică pe care grupul o abordează: flamenco și jazz?

Realmente nu considerăm stilul nostru o fuziune jazz-flamenco. Este adevărat că eu și Paquito Gonzalez, percuționistul grupului, suntem în primul și în primul rând interpreți de flamenco. Suntem obișnuiți să acompaniem cântăreți și dansatori de flamenco, aceasta este 'școala' noastră, înțelegem limbajul destul de bine. Pablo Martin vine din mediul 'clasic', dar și cu diverse alte influențe: jazz, muzică veche, ș.a.m.d... el cântă tot felul de muzici, iar Alexis Lefevre este un muzician foarte deschis, versatil. El cântă de asemenea și la chitară și cunoaște folclorul sud-american, argentinian în special. Așa că noi propunem mai multe moduri de a privi muzica, nu doar flamenco-jazz. Folosim în compozițiile noastre structuri ale creației jazz, însă noi suntem deschiși și altor tipuri de muzică.


Știu că grupul are două discuri scoase în cei 10 ani de existență. Ce veți cânta la București?

Vom cânta în primul rând piese extrase de pe 'Bipolar', care este cel de-al doilea disc al nostru și câteva piese de pe 'UHF 2010', care este primul nostru disc. Va fi o interesantă mixtură.


La final, o invitație adresată publicului bucureștean?

Dorim să vă invităm să luați parte la concertul pe care îl susținem în această seară la Sala Radio de la ora 19.00, pentru a vă bucura de muzica spaniolă, de flamenco și să le descoperiți rădăcinile alături de grupul Ultra High Flamenco. Vă salutăm pe toți!

Interviu realizat de Radu Mihalache