Arhivă : Interviuri Înapoi

Festivalul Internațional “Micul Paris” – București, 20-27 august 2010

Publicat: miercuri, 25 August 2010 , ora 15.39

Între 20 și 27 august 2010 se desfășoară în București Festivalul Internațional “Micul Paris”. Pe lângă cursuri de măiestrie, evenimentul programează două concerte: primul în 26 august, susținut de absolvenții cursurilor la secțiunile pian, flaut și dirijat orchestră, iar cel de-al doilea, prezentat cu sprijinul Orchestrei Naționale Radio. Festivalul Internațional «Micul Paris» este organizat de Liceul «Dinu Lipatti» și de Colegiul European de Muzică.

Iată și alte amănunte pe care ni le-a oferit domnul Florian Nemeș, directorul Liceului «Dinu Lipatti»:

«Anul acesta ediția este puțin mai concentrată. Rațiunile sunt inclusiv cele de ordin economic și financiar, dar calitativ standardul se menține. Avem un număr de aproximativ 30 de cursanți din mai multe țări – Germania, Austria, Islanda, Serbia. Programul este divers, cu lucrări de la creația preclasică până la cea modernă, axat în special pe repertoriile celor care participă la cursuri; sunt copii de la vârste mai fragede până la vârste suficient de mature.

Concertul de la Casa Radio din 27 august cuprinde partea de curs de dirijat, cu alte cuvinte, cei care au participat la acest curs dirijează Orchestra Națională Radio. Aici sunt câteva lucrări foarte cunoscute din repertoriul de mare popularitate: Simfonia a VIII-a de Beethoven, Simfonia în si minor «Neterminata» de Schubert, Concertul în La major pentru pian și orchestră de Mozart, apoi în partea a doua avem Simfonia a III-a de Brahms și Dansuri Slave de Dvoűak.

Cred că cursanții sunt, în marea majoritate, foarte buni, și ca potențial și ca nivel de prezentare a repertoriului. Este o consecință a primelor două ediții și a faptului că acest festival este din ce în ce mai cunoscut. »
Declarație preluată de Larisa Clempuș