Evenimentele săptămânii Înapoi

Proiectul 'Martha Argerich' - Concerte de 5 stele, 9-13 februarie 2015

Publicat: vineri, 6 Februarie 2015 , ora 9.18

Timp de 20 de zile, la începutul verii, între 10 și 30 iunie, la Lugano se desfășoară proiectul "Martha Argerich", concerte simfonice și recitaluri care au ca punct central pianul. "Regele instrumentelor" se află în diverse combinații camerale și, desigur, în postura solistică. O trecere printr-un amplu repertoriu ce include și prezentarea unor piese aproape deloc cântate sau chiar lucrări despre care s-a crezut că sunt pierdute.


Un festival "laborator"

Surpriza auditoriului este precedată de cea a interpreților care acceptă să cânte lucrări pe care nu le-au văzut niciodată. Privit din acest punct de vedere, Proiectul "Martha Argerich" este un laborator permanent în care artiștii experimentează, descoperă și în care înțelegerea dintre artiști, dar și competiția sunt factori importanți.


Întâlnirea dintre generații de artiști

Proiectul "Martha Argerich" reprezintă de fiecare dată întâlnirea dintre mulți artiști de marcă, interpreți care revin în fiecare an. Ediția din 2014 i-a avut în prim plan pe violoniștii Renaud Capucon și Ivry Gitlis, violoceliștii Mischa Maisky și Renaud Capucon, pentru a menționa doar câțiva. De prezența atâtor artiști importanți ai lumii interpretative se bucură deopotrivă publicul, dar și tinerii instrumentiști care au ocazia să cânte alături de aceștia. Asemeni pianului însuși, care se află în centrul proiectului, inima evenimentului este, de bună seamă, Martha Argerich.


Proiectul "Martha Argerich" la Concerte de 5 stele

Serii de recitaluri și concerte, acesta este Proiectul " Martha Argerich"- concerte de 5 stele pe care vă invităm să le ascultați în această săptămâna la…"Concerte de 5 stele". De luni până vineri, de la ora 15,30 vă invit în sălile de concerte din Lugano, fie că este vorba despre Palatul Congreselor, Biserica Protestantă sau Auditoriumul " Stelio Molo".


Simona Dumitriu