ACUM:
20.00
Jazzy hour cu Berti Barbera
Berti Barbera vă aduce albumul săptămânii.
Urmează: 21.00 Scena europeană Înregistrări sau concerte în direct.
Apoi: 23.30 Sunete contemporane Incursiune în lumea muzicii contemporane românești.

Știri muzicale din țară Înapoi

'Operissima - Visul unei nopți de vară pe străzile Craiovei' - ziua a doua

Publicat: joi, 14 August 2014 , ora 15.02
Opera Română Craiova continuă astăzi, 14 august 2014, proiectul intitulat "Operissima - Visul unei nopți de vară pe străzile Craiovei", inițiativă prezentă în cadrul stagiunii estivale a instituției. Mutarea stagiunii estivale a Operei Române Craiova în stradă s-a născut din dorința de a-i conferi operei popularitatea de care se bucura în secolul trecut, când era considerată o artă a maselor. "Opera trebuie scoasă din clădirile masive, cu aspect intimidant, rezervate elitelor, pentru a deveni accesibilă oricui, la colț de stradă, acolo unde spiritualitatea pierde lupta în fața cotidianului, funcționând drept catalizator al emoției artistice autentice", susțin reprezentații Operei Române. Dirijorul Alexandru Iosub propune un program variat și captivant prin alăturarea unor arii celebre din creații de Giuseppe Verdi, Gioachino Rossini sau Giacomo Puccini cu canțonete, pagini din zarzuele dar și secvențe orchestrale din lucrări scenice precum și numere de balet.

Soliștilor Operei Române Craiova - Renata Vari, Ioan Cherata, Florin Ormenișan, Noemi Modra, Laurențiu Nicu, Eva Ștefănescu, Nicu Popa sau Dragoș Teodorescu - li se vor alătura și doi balerini ai Operei Naționale Române Timișoara, Alina Mihai și Alin Radu.

De la ora 21.00, Orchestra, Corul, baletul și soliștii Operei Române Craiova vor veni astăzi în Cartierul Valea Roșie, strada Împăratul Traian, lângă biserică.