ACUM:
1.00
Notturno
Produs de BBC, preluat prin Uniunea Europeană de Radio.
Urmează: 7.00 Allegro... de weekend Un matinal clasic, într-un tempo vivace.
Apoi: 9.50 Promo

Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Festivalul Internațional 'George Enescu' - 5 septembrie 2013

Publicat: joi, 5 Septembrie 2013 , ora 16.09

Orchestra Filarmonicii din Iași, ansamblu acompaniator la Concursul Internațional Grand Prix Maria Callas de la Atena, este condusă în 5 septembrie, ora 17.00, la Ateneul Român de britanicul Leo Hussain. La 35 de ani, muzicianul a lucrat cu orchestre celebre, ieșind din umbra maeștrilor cărora le-a fost asistent și afirmându-se cu siguranță deplină în arta dirijatului. Solist va fi Marino Formenti, pianist italian ale cărui concerte sunt adevărate experiențe intelectuale și artistice. Concertul cuprinde opusuri contemporane românești și britanice.

La ora 19,30, la Sala Mare a Palatului vine, în 5 septembrie, Orchestre de Paris, ansamblu clasic care a intrat într-un clasament pop - datorită unei înregistrări cu Bolero-ul de Ravel. Orchestra va fi dirijată de directorul ei muzical, estonianul Paavo Järvi, numit în Franța Cavaler al Ordinului Artelor și Literelor. Soliști - tânăra și deja renumită violonistă norvegiană Vilde Frang și organistul francez Thierry Eschaich, cunoscut și în domeniul compoziției. Programul cuprinde lucrări de Berlioz, Britten și Saint-Saëns. Concertele de la Ateneul Român și de la Sala Mare a Palatului sunt transmise în direct la Radio România Muzical și Radio România Cultural.

Tot în 5 septembrie, la Universitatea Națională de Muzică din București compozitorul Octavian Nemescu vorbește despre creația proprie. Va avea loc cu acel prilej și ultimul concert al Ansamblui IconArts din festival, cu muzică de compozitori români dirijată de Gabriel Bebeșelea. Iar la Filarmonica din Craiova, Theo Wolters conduce lucrări de Mozart - soliști violonistul Liviu Prunaru și violistul Ceciliu Ovidiu Ișfan - în lucrări de Rossini și Dvoűák.