Concursuri Înapoi

Concurs - 26 august 2015

Publicat: miercuri, 26 August 2015 , ora 9.52
Premiul pus în joc pentru ziua de 26 august : 1 CD "Misterioso - Mal Waldron & Nicolas Simion Duo" oferit de Casa de discuri "7 Dreams" Records

Câștigătorul concursului din 25 august 2015: Marian Caramalău

Piesa zilei este Corul "Va, pensiero, sull`ali dorate" din opera "Nabucco" de Giuseppe Verdi în versiunea corului și orchestrei Academiei Naționale "Santa Cecilia" din Roma, cu Carlo Rizi la pupitrul dirijoral. Este cu siguranță unul dintre cele mai cunoscute și emoționante fragmente corale din muzica lui Verdi inspirat de Psalmul 137. Momentul se găsește la începutul scenei a-II-a, din actul al-III-lea al operei și este interpretat de sclavii evrei care sunt încătușați în Babilon și care își cântă dorul de patrie.

Opera Nabucco (prescurtarea de la Nabucodonosor) a fost scrisă de Verdi în 1841 pe un libret al italianului Temistocle Solera, libret ce se bazează pe povestiri biblice. Această creație lirică a fost jucată pentru prima dată în 9 martie 1842 pe scena Teatrului Scala din Milano, compozitorul considerând că aceasta este opera cu care începe cu adevărat cariera sa artistică.