Interviuri Înapoi

AUDIO. Elena Mîndru și Big Band-ul Radio - un cadou pentru iubitorii muzicii de jazz

Publicat: marți, 8 Decembrie 2015 , ora 10.17

Concertul Big Band-ului Radio de joi, 10 decembrie, la Sala Radio, aduce un frumos cadou muzical iubitorilor de jazz! Alături de formația Radio România, sub bagheta dirijorului și apreciatului compozitor Ionel Tudor, se va afla și solista de jazz Elena Mîndru, stabilită în Finlanda, cea care ne-a acordat următorul interviu:


Ce vor asculta cei care vor fi joi seară în Sala Radio?

Vor asculta standarde de jazz din repertoriul Big Band-ului Radio și câteva piese scrise de mine și orchestrate de mine. Cele pe care le scriu eu sunt o mixtură între jazz clasic și puțină influență din folclorul românesc. Vă așteptăm cu mare drag, pentru că o să cântăm lucru care nu le veți mai auzi. Chiar dacă ați auzit piesele respective, se întâmplă doar o dată, pe scenă, atunci, cu atmosfera respectivă și ar fi excelent să vă avem alături de noi.


În ultimul timp, ați susținut o serie de concerte în care promovați compozițiile tinerilor jazzmeni. De ce acest demers?

Pentru că mi se pare extrem de important să valorificăm oamenii talentați pe care-i avem acum în viață, lângă noi. Și mi se pare important ca, din când în când, să participăm și noi, generația noastră, la îmbogățirea repertoriului internațional, îmbogățirea repertoriului de jazz.


În acest sens ați deschis și o casă de discuri.

Casa mea de discuri a început pentru nevoile mele, pentru mine ca artist. Din cauză că lucrurile stau destul de diferit astăzi în ceea ce privește marile case de discuri față de acum 30 de ani, chiar și de acum 20 de ani, am început-o pentru utilizare proprie, însă mă bucur foarte mult să pot s-o folosesc și să ajut alți colegi muzicieni de-ai mei și care sunt chiar din generații mai în vârstă decât mine. Îmi face mare, mare plăcere să lucrez cu ei! Prima trupă cu care am lucrat a fost Bega Blues Band din Timișoara și urmează Jazzy Beat, tot din Timișoara.


Interviu realizat de Lucian Haralambie