Evenimentele săptămânii Înapoi

“Ascultă 5 minute de muzică clasică”, între 1 și 31 martie, în spații neconvenționale din întreaga țară

Publicat: marți, 23 Februarie 2021 , ora 14.37

 Celebre lucrări muzicale, în interpretări propuse de muzicieni români, cele mai multe înregistrări fiind realizate pe parcursul anului 2020, în cadrul unor concerte fără public: în fiecare zi a lunii martie, Radio România Muzical aduce în cele mai neașteptate spații publice - hipermarketuri, mall-uri,  librării, muzee, sedii de firme – marea muzică a tuturor timpurilor.

Partenerii proiectului sunt nume importante din retailul și business-ul românesc:   Cora România, Mega Image, Mobexpert, Dedeman, Librăriile Cărturești, Librăriile Humanitas, Castelul Bran, CRH România, Iulius Mall din Iași, Timișoara, Cluj și Suceava, Palas Mall Iași, ParkLake Shopping Center și Băneasa Shopping City din București, PwC România.

Proiectul „Ascultă 5 minute de muzică clasică” are o istorie neîntreruptă de peste 10 ani în spații neconvenționale din întreaga țară. Prima ediție a avut loc în octombrie 2010 și de atunci, pe parcursul lunilor martie și octombrie, în fiecare zi, publicul a avut șansa de a descoperi sau redescoperi marile opusuri ale muzicii clasice, în spații neașteptate, audiții întâmpinate pozitiv atât de clienții, cât și de angajații partenerilor proiectului.

Din 2014, “Ascultă 5 minute de muzică clasică” este și program național în școlile din România.  În ultimul an școlar, 2020-2021, la acest program au participat peste 191.000 elevi din București și alte 31 județe ale țării. 

Mai multe informații despre această campanie pot fi accesate pe pagina www.romania-muzical.ro/5minute.

 Piesele lunii martie 2021 pot fi accesate la acest link.