Arhivă articole : Reportaje

Arhiva : 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 |

AUDIO. Ascultă 5 minute de muzică clasică - vizită la Mega Image din strada Cobălcescu

Publicat: joi, 29 Martie 2018 , ora 11.07
 
Am ajuns ieri în vizită la noul Mega Image care s-a deschis de curând pe strada Grigore Cobălcescu. Auzisem numai lucruri bune despre acest concept store din inima Bucureștiului care se întinde pe suprafața a două etaje și în care te poți bucura de galeria generoasă de vinuri și de brânzeturi, de un colț destul de mare dedicat produselor naturale și de un personal primitor, mereu pregătit să răspundă la întrebările vizitatorilor. Și cum știm deja că Mega Image este un partener de nădejde al proiectului Ascultă 5 minute de muzică clasică, le-am rugat pe Adelina Alexandru, Adriana Deaconu și Ileana Raicu - consilier clienți, șef de departament și casier - să îmi vorbească despre minutele de muzică clasică.

- Câte cinci minute, o doză mică, puțin și sigur.

- Pentru clienți, muzică liniștită, recreativă.

- Nu știu. Depinde de client, depinde de om.

- E o idee excepțională.


Ați observat reacții, clienți care să ridice ochii când se schimba genul de muzică?

- Da, erau foarte atenți la ce se auzea. Erau un pic șocați. Dintr-o muzică așa, hop la operă. Unii plăcut, unii neplăcut. Fiecare cu preferințele sale. Ne mai schimbă și nouă starea de spirit.

Piesa zilei, în cadrul proiectului Ascultă 5 minute de muzică clasică, a fost Mercur din Suita Planetele de Gustav Holst, iar în așteptarea acesteia, am discutat cu câțiva dintre clienții magazinului despre ideea celor 5 minute de muzică clasică.


Iată câteva dintre păreri:

- Mi se pare o idee foarte bună. Adică, ni se dă ocazia să ne familiarizăm puțin și cu un alt gen de muzică. Păcat că sunt doar 5 minute, totuși.

- Mi se pare o idee foarte bună. Puțină muzică clasică, liniștită. E chiar ceea ce trebuie după o zi plină de muncă.

- E prima dată când aud astfel de muzică la un Mega Image, dar e binevenită, de ce nu.

Proiectul continuă până în 31 martie, deci mai aveți încă trei zile la dispoziție să ascultați cele cinci minute de muzică clasică în spații neconvenționale de pe întreg teritoriul țării - hipermarketuri, mall-uri, magazine de bricolaj și mobilă, librării, muzee și sedii de firme. De asemenea, Ascultă 5 minute de muzică clasică se desfășoară, de câțiva ani, și în școlile românești, grație parteneriatului semnat de Ministerul Educației Naționale și Radio România.

Detalii complete despre această inițiativă Radio România Muzical găsiți pe site-ul nostru, romania-muzical.ro, în secțiunea dedicată proiectului.


Reportaj realizat de Ana Diaconu