Discul de muzică clasică al anului 2015

VIDEO. Tenorul Juan Diego Florez - 'Italia': Portret nonconformist, 15 noiembrie

5 4 3 2 1

Scor : 4.33 ( 15 voturi)

"Am crescut ascultând sunetul cântecului plin de bucurie al lui Caruso și Pavarotti. Și am fost destul de norocos să petrec un timp îndelungat al carierei mele în Italia, cântând adesea la Festivalul de la Pesaro. Așa că era firesc să îmi doresc să înregistrez propria mea versiune a celor mai frumoase cântece italiene și napoletane. Pentru că, cine nu le iubește? Muzica lor te poartă în inima Italiei și poți simți, pur și simplu, atmosfera solară. Iar pentru această aventură sonoră, sunt încântat că am avut alături de mine câțiva prieteni dragi" spune, despre noul său album intitulat "Italia", tenorul Juan Diego Florez.

Este o colecție de canțonete celebre, multe dintre ele aranjate special pentru a evoca sunetul unei autentice formații napoletane, în care apar, alături de celebrul tenor născut la Lima, mandolinistul Avi Avital, acordeonista Ksenjia Sidorova sau chitaristul Craig Ogden, dar și Orchestra Filarmonică Gioacchino Rossini din Pesaro, condusă de talentatul tânăr dirijor Carlo Tenan.

Juan Diego Florez a intrat în lumea muzicală cântând muzică pop-rock și cântece peruviene, dar la vârsta de 17 ani a început studiile de canto clasic la Conservatorul Național din Lima, devenind, în paralel, membru al Corului Național din Peru. După numai 3 ani a primit o bursă la Institutul Curtis din Philadelphia, unde a studiat cu precădere repertoriul care este, încă și astăzi, specialitatea sa - repertoriul de belcanto; chiar dacă, odată cu maturitatea artistică, și-a deschis orizontul și către alte zone repertoriale. Dovada o face și cu acest album de cântece italiene înregistrat, în mare parte, chiar în locuința sa aflată la sud de Pesaro. A fost lansat la nivel internațional pe 11 septembrie 2015, motiv pentru care este inclus în cadrul campaniei "Votează discul de muzică clasică al anului 2015", derulată de site-ul www.romania-muzical.ro

Duminică, 15 noiembrie 2015, ora 10.00, un "Portret nonconformist" dedicat lui Juan Diego Florez și celui mai nou disc ce îi poartă semnătura - "Italia".


Liliana Staicu


Nume, prenume

Localitatea

Vârsta


Comentariu