Arhivă : Știri muzicale din țară Înapoi

Evenimente omagiale „Paul Constantinescu”, la Ploiești

Publicat: marți, 19 Decembrie 2023 , ora 0.00

Muzeul memorial "Paul Constantinescu" din Ploiești, secție a Muzeului Județean de Istorie și Arheologie din Prahova, găzduiește astăzi, 19 decembrie 2023, o serie de evenimente culturale organizată în memoria compozitorului Paul Constantinescu. Manifestările încep la ora 11:00, în sala "Auditorium".

Programul cuprinde un serviciu religios de pomenire, dar și o serie de alocuțiuni care vor rememora activitatea și personalitatea compozitorului. Vor lua cuvântul prof. univ. dr. Sanda Hîrlav-Maistrovici, dr. Ilinca Dumitrescu, dr. Vasile Macovei și prof. dr. Lia Maria Voicu. Programul se încheie cu un recital cameral susținut de violoncelistul Ștefan Cazacu și pianistul Ioan Dragoș Dimitriu, manager al Filarmonicii din Brașov.

Luna aceasta se împlinesc 60 de ani de la trecerea în eternitate a compozitorului Paul Constantintescu, iar muzeul ce-i poartă numele împlinește 30 de ani de la înființare. Seria evenimentelor culturale organizate în memoria compozitorului ploieștean se încheie mâine, la Palatul Culturii.

Accesul publicului este gratuit, în limita locurilor disponibile.

Sarah Natsis