Arhivă : Știri muzicale din țară Înapoi

Corul Madrigal, dublă lansare de carte la Muzeul Național Brukenthal din Sibiu

Publicat: sâmbătă, 16 Decembrie 2023 , ora 0.00

Astăzi, 16 decembrie 2023, se închide seria intitulată „Madrigal de Crăciun, la Sibiu" începută ieri, manifestare ce a însemnat o suită de concerte și recitaluri de colinde, precum și lansări discografice și editoriale, dedicate publicului din localitate în preajma sărbătorilor de iarnă. În acest context, Corul Național de Cameră „Madrigal - Marin Constantin" va susține un concert extraordinar de colinde, la Catedrala Mitropolitană.

De la ora 13:00, vor putea fi audiate lucrări din repertoriul specific sărbătorilor dedicate Nașterii Domnului. Iar de la ora 15:00, Salonul de muzică al Palatului Brukenthal va găzdui lansarea a două volume: „Corul Madrigal în arhivele Securității. Rezistența prin colind" și „Corul Madrigal în arhivele Securității. Turneele în S.U.A.", ambele fiind semnate de colega noastră, Monica Isăcescu Lup.

Volumele reflectă rezultatele cercetărilor asupra dosarelor aflate la Consiliul Național de Studiere a Arhivelor Securității și sunt completate de extrase din presă și de interviuri cu foștii madrigaliști.