Arhivă : Știri muzicale din țară Înapoi

Concert vocal-simfonic „Ecourile luminii” la Filarmonica „Banatul” din Timișoara

Publicat: vineri, 1 Decembrie 2023 , ora 0.00

Cu ocazia Zilei Naționale a României, Asociația "Tribul artistic" invită publicul la concertul "Ecourile luminii", ce va avea loc la Sala Capitol a Filarmonicii "Banatul" din Timișoara.

Concertul marchează finalul proiectului "Eufonic Motions", derulat pe parcursul mai multor luni, prin care au fost explorate dimensiunile universale ale luminii și legăturile istorice între spațiul norvegian și cel românesc, prin schimburi de experiență, masterclass-uri și concerte, susținute de muzicieni din cele două țări.

La finalul acestui proiect, pe scena Sălii Capitol vor urca cele două coruri: "Voces Timisienses" din România și "Edvard Grieg Korene" din Norvegia, precum și Orchestra "Tymes", conduse de dirijorul Cristian Spătaru. Programul cuprinde două lucrări în primă audiție absolută, scrise în schimburile de experiență realizate în cadrul proiectului, "Frozen Echoes" semnat de Sabina Ulubeanu și Psalmul 143 de Ketil Hvoslef, dar și lucrări din creația compozitorilor Gabriel Fauré și Edvard Grieg.

Soliștii serii vor fi soprana Hilde Veslemøy Hagen și basul Lucian Onița.

Ora de începere este 19:00.

Ana Sireteanu