Arhivă : Știri muzicale din țară Înapoi

Turneul „Moștenirea lui Porumbescu - Romania Universalis” ajunge în Covasna

Publicat: miercuri, 1 Noiembrie 2023 , ora 0.00

Turneul "Moștenirea lui Porumbescu - Romania Universalis", ediția a V-a, inițiat de violonista Diana Jipa și pianistul Ștefan Doniga cu ocazia împlinirii a 170 de ani de la nașterea compozitorului Ciprian Porumbescu, ajunge astăzi, 1 noiembrie 2023, în județul Covasna.

Programul muzical reunește lucrări de Ciprian Porumbescu, George Enescu, Felicia Donceanu și Carmen Petra Basacopol.

Fiecare recital din cadrul acestei ediții este precedat de câte o prelegere-conferință pe tema vieții și activității lui Ciprian Porumbescu, iar pe paginile online ale celor doi artiști și ale partenerilor proiectului, publicul poate urmări materiale video cu fiecare dintre cele 10 creații muzicale incluse în program.

Mai mult decât atât, organizatorii au lansat pagina web www.porumbescu170.ro, unde sunt prezentate materiale documentare ample, realizate și structurate de prof. Gabriela Gîrmacea - autoare a numeroase biografii ale unor personalități ale culturii și artei românești.

Recitalul începe la ora 18:00, la Centrul pentru Cultură "Arcuș" din orașul Sfântu Gheorghe. Următorul eveniment din agenda turneului are loc vineri, la Giurgiu.

Sarah Natsis