Arhivă : Știri muzicale din țară Înapoi

Începe Turneul „Moștenirea lui Porumbescu - Romania Universalis, ediția a V-a

Publicat: marți, 24 Octombrie 2023 , ora 0.00

La numai o săptămână după întoarcerea din turneul dedicat lui Cantemir prin care au făcut înconjurul lumii, violonista Diana Jipa și pianistul Ștefan Doniga demarează un proiect dedicat împlinirii a 170 de ani de la nașterea compozitorului Ciprian Porumbescu.

Este vorba despre turneul de recitaluri camerale intitulat "Moștenirea lui Porumbescu - Romania Universalis, ediția a V-a", pe care cei doi muzicieni îl desfășoară începând de astăzi, 24 octombrie 2023, până pe data de 9 noiembrie, în 10 orașe din România.

Programul muzical cuprinde, printre altele, lucrări semnate de Ciprian Porumbescu, George Enescu, Dinu Lipatti, fiind și un omagiu adus regretatelor compozitoare Felicia Donceanu și Carmen Petra Basacopol.

Momentele muzicale vor fi precedate de câte o prelegere-conferință pe tema vieții și activității lui Ciprian Porumbescu, iar pe paginile online ale celor doi artiști și ale partenerilor proiectului se vor lansa videoclipuri cu fiecare dintre cele 10 creații muzicale incluse în program.

În același timp, proiectul presupune lansarea paginii web www.porumbescu170.ro, un spațiu virtual în care vor fi prezentate materiale documentare ample, realizate și structurate de prof. Gabriela Gîrmacea - autoare a numeroase biografii ale unor personalități ale culturii și artei românești.

Recitalul ce marchează deschiderea acestei serii are loc astăzi, în Sala de concerte "Enescu - Bartók" a Filarmonicii din Oradea, începând cu ora 19:00.

Următorul eveniment din agenda turneului va avea loc vineri, în orașul Zalău.

Sarah Natsis