Arhivă : Știri muzicale din țară Înapoi

Turneu de muzică clasică româno-japonez organizat în trei orașe din țară

Publicat: joi, 5 Octombrie 2023 , ora 0.00

În cadrul celei de-a XIX-a ediții "Romanian International Music Competition", se derulează până pe data de 7 octombrie un turneu de muzică clasică în trei orașe din România. Proiectul este organizat de Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România împreună cu Societatea Muzicală "România" din Japonia.

Evoluează pianista Izuru Hara, mezzosoprana Silvana Chu - câștigătoare ale Concursului "The Romanian International Music Competition" și "The Romanian International Junior Music Competition", pianista Clementina Ciucu Ristea, violonista Andreea Nistor, absolventă a Colegiului Național de Muzică "George Enescu" și recent admisă la secția de vioară a Academiei Regale de Muzică din Londra, membră a grupului Enescu Young Strings.

Turneul începe astăzi, 5 octombrie, cu un recital programat la ora 18.00 la Centrul Cultural "Apollonia" din Brașov. Următorul eveniment din agenda festivalului va avea loc mâine, în Sfântu Gheorghe.

Societatea Muzicală "România" din Japonia a fost înființată în anul 2005 cu sprijinul Ambasadei României în Japonia, cu scopul de a promova cultura est-europeană a României prin muzică, dar și schimbul cultural între Japonia și România.

Sarah Natsis