Arhivă : Știri muzicale din țară Înapoi

Concertul de deschidere a Turneului internațional ”Carmen Sylva - 180”

Publicat: duminică, 1 Octombrie 2023 , ora 0.00

Astăzi, 1 octombrie 2023, de la ora 16.00, are loc concertul de deschidere a Turneului internațional "Carmen Sylva - 180", la Muzeul Național Peleș din Sinaia.

Soprana Rodica Vică și harpista Maria Bîldea vor interpreta piese de George Enescu, Agathe Backer Gröndahl, Clara Faisst, August Bungert, Nicolae Bretan și George Stephănescu, în timp ce Silvia Irina Zimmermann - istoric literar, traducătoare și ilustratoare va insera în program lecturi din opera literară a Reginei Elisabeta a României.

Turneul este organizat de Asociația pentru Muzică, Artă și Cultură cu ocazia a împlinirii a 180 de ani de la nașterea Reginei Elisabeta a României, care a folosit pseudonimul literar Carmen Sylva.

Până pe 14 octombrie, Rodica Vică, Maria Bâldea, Silvia Irina Zimmermann și pianistele Adela Liculescu și Mara Dobresco pun în lumină și explorează universul literar al scriitoarei Carmen Sylva în asocieri muzicale cu alți compozitori sau literați precum George Enescu, August Bungert, Benedict Randhartinger și alții.

Evenimentele au loc în Sinaia, București, Viena, Neuwied și Veneția.

Ariadna Ene-Iliescu