Arhivă : Știri muzicale din țară Înapoi

Filarmonica „Banatul” din Timișoara - concert extraordinar în deschiderea noii stagiuni

Publicat: vineri, 29 Septembrie 2023 , ora 0.00

Astăzi, 29 septembrie 2023, Filarmonica "Banatul" din Timișoara reia pentru publicul său programul concertului ce a deschis ieri noua stagiune a instituției.

Va putea fi audiată lucrarea pentru soliști, narator, cor și orchestră mare "Gurre-Lieder" de Arnold Schönberg, interpretată pentru prima dată la Timișoara și pentru a doua oară în România.

Participă Orchestra simfonică și Corul "Ion Românu" ale instituției, Orchestra simfonică și Corul Teatrului "Altenburg Gera", Corul Operei Naționale Române din Timișoara, Corul pe voci egale al Liceului de Artă "Ion Vidu" și Corul de copii al Colegiului de Muzică "Rutheneum Gera". Conducerea dirijorală va fi asigurată de Gabriel Bebeșelea, cu sprijinul dirijorilor asistenți Cristian Spătaru, Dominik Tomas Kozlowski și Ana Spasovska. Printre soliștii serii se numără soprana Michaela Kaune în rolul "Tove", mezzosoprana Ruxandra Donose - "Waldtaube" și tenorul Roy Cornelius Smith - "Waldemar".

Concertul începe la ora 19.00, are loc în Parcul Rozelor din Timișoara, iar intrarea este liberă.

Acesta este cel mai amplu proiect din istoria Filarmonicii "Banatul", reunind peste 400 de instrumentiști și artiști lirici din Germania și România. Evenimentul face parte din Programul cultural "Timișoara 2023 - Capitală Europeană a Culturii".

Sarah Natsis