Arhivă : Știri muzicale din țară Înapoi

Masterclass și conferință motivațională în cadrul Concursului Internațional „Remember Enescu” 2023

Publicat: miercuri, 27 Septembrie 2023 , ora 0.00

Fundația Culturală "Remember Enescu" derulează până la data de 30 septembrie 2023, la Timișoara, Concursul Internațional "Remember Enescu".

Ajuns la ediția cu numărul XXI, proiectul se adresează muzicienilor cu vârste cuprinse între 7 și 24 de ani, care-și doresc să asimileze, printre altele, lucrări semnate de George Enescu. Aceștia participă la secțiunile vioară, canto, pian și compoziție și vor parcurge două etape.

Tot în cadrul proiectului, astăzi, 27 septembrie, la Facultatea de Muzică și Teatru din cadrul Universității de Vest, începând cu ora 14.00, se desfășoară masterclass-ul cu public propus de violonistul Alexandru Tomescu. Iar de la ora 10.00, în sala A01 a Universității de Vest, se desfășoară conferința motivațională "Schimbă-ți viața prin cultură" susținută de Camil Mihaescu, Cristian Andriș, colega noastră, Cristina Comandașu, manager Radio România Muzical și Anca Gheorghe.

Intrarea publicului la concurs, masterclass și conferință este gratuită.

Premiile acordate constau în sume bani, partituri, instrumente muzicale, iar unii dintre câștigători vor avea posibilitatea de a susține recitaluri și concerte pe scene importante ale instituțiilor culturale partenere din țară, dar și de a participa la un masterclass oferit de pianista Sînziana Mircea.

Prima etapă a competiției va avea loc mâine, 28 septembrie.

Sarah Natsis