Arhivă : Știri muzicale din țară Înapoi

Ansamblul Violoncelissimo, aflat în turneu, deschide Festivalul „Classic for Teens” ediția a IV-a la Focșani

Publicat: miercuri, 20 Septembrie 2023 , ora 0.00

Astăzi, 20 septembrie 2023, Festivalul "Classic for Teens" dă startul ediției cu nr. 4, ce se va desfășura anul acesta până pe 28 septembrie, la Focșani.

În deschiderea festivalului evoluează, începând cu ora 19.00, ansamblul "Violoncellissimo", condus de Marin Cazacu. Concertul de muzică clasică, jazz și rock are loc la Teatrul Municipal "Maior Gheorghe Pastia", iar intrarea este liberă.

Timp de 9 zile, orașul va găzdui tineri muzicieni din 9 țări, ce vor concerta în instituțiile culturale principale ale municipiului Focșani. Printre artiștii invitați se numără pianista Adela Liculescu, violonistul Gian Paolo Arena, pianista Chiara Di Francesco și mulți alții.

Tot în cadrul festivalului, organizatorii propun o serie de masterclass-uri, conferințe, dar și expoziția intitulată "George Enescu, promotor al copiilor minune" prezentată în colaborare cu Muzeul Național "George Enescu" din București și realizată de dr. Adina Sibianu.

Concertul de astăzi al Ansamblului "Violoncellissimo" face parte din Turneul Național "Clasic la puterea a treia" ediția a V-a, derulat de formația condusă și fondată de Marin Cazacu. Următorul concert din agenda turneului va avea loc pe scena Ateneului Român din București pe data de 7 octombrie. Turneul se desfășoară până la data de 28 octombrie.

Sarah Natsis