Arhivă : Știri muzicale din țară Înapoi

Înscrierile pentru Concursul Internațional „Remember Enescu” continuă

Publicat: miercuri, 13 Septembrie 2023 , ora 0.00

Fundația culturală "Remember Enescu" organizează în perioada 25 - 30 septembrie 2023, ediția cu numărul XXI a concursului internațional cu același nume.

Competiția se desfășoară sub mentoratul violonistului Alexandru Tomescu și cuprinde patru secțiuni - vioară, canto, compoziție și pian.

Câștigătorii se vor bucura de premii acordate sunt în bani, partituri, instrumente muzicale. În funcție de premiul obținut, aceștia vor avea posibilitatea de a susține recitaluri și concerte pe scene importante ale instituțiilor culturale partenere din țară.

Concursul se adresează tinerilor muzicieni cu vârste între 7 - 24 ani, indiferent de naționalitate, iar perioada de înscrieri se încheie vineri.

Tot în cadrul concursului se vor derula două masterclass-uri cu public: pentru vioară cu violonistul Alexandru Tomescu și pentru pian cu pianista Sînziana Mircea. De asemenea, va avea loc și conferința motivațională "Cum ne schimbăm viața prin cultură?", susținută de Violeta Zonte, Cristian Andriș, colega noastră, Cristina Comandașu, manager Radio România Muzical și Anca Gheorghe.

Accesul publicului la toate aceste activități și la sesiunile de pregătire a concurenților pentru competiția finală este gratuit.

Concursul internațional "Remember Enescu" este, la această ediție, parte a programului cultural național "Timișoara - Capitală Europeană a Culturii în anul 2023".

Sarah Natsis