Arhivă : Știri muzicale din țară Înapoi

Romanian Chamber Orchestra și Orchestra Filarmonicii din Timișoara concertează în cadrul seriei „Festivalul George Enescu în țară”

Publicat: joi, 7 Septembrie 2023 , ora 0.00

Sub egida Festivalului Internațional "George Enescu" se desfășoară astăzi, 7 septembrie 2023, două evenimente în cadrul Seriei "Festivalul Enescu în țară".

La Teatrul Municipal "Traian Grozăvescu" din Lugoj, Romanian Chamber Orchestra va cânta sub bagheta lui Gabriel Bebeșelea. În programul intitulat "Pinocchio… with "strings" attached" sunt reunite partea întâi din "Mica serenadă" de Wolfgang Amadeus Mozart, "Dansuri populare românești" de Bela Bartok în aranjament pentru clarinet și orchestră de coarde semnat de Alin Chelărescu, avându-l pe Petru Pane solist. În final, va răsuna lucrarea "Aventurile lui Pinocchio în Funland" de Michael Gandolfi. Invitată este actrița Ioana Mărcoiu, iar evenimentul va fi prezentat de muzicologul Cristina Sârbu.

La Sala Capitol a Filarmonicii "Banatul" din Timișoara, orchestra instituției timișorene condusă de Martijn Dendievel și Cvartetul Arcadia, alcătuit din violoniștii Ana Török și Răsvan Dumitru, Traian Boală la violă și Zsolt Török la violoncel, vor prezenta lucrări din creația lui Adrian Pop, John Adams, Mieczyslaw Weinberg și Dmitri Șostakovici. Același program va fi susținut de filarmonica timișoreană și de Cvartetul Arcadia în 9 septembrie, la Sala Radio din București, tot cu Martijn Dendievel la conducere.

Ambele concerte din țară vor începe la ora 19.00.

Ioana Țintea