Arhivă : Știri muzicale din țară Înapoi

Artiști de talie internațională vor urca și pe scenele din țară în cadrul Festivalului „Enescu”

Publicat: marți, 22 August 2023 , ora 0.00
Festivalul Internațional „George Enescu” propune, pe lângă evenimentele găzduite la sălile de concerte din București, și o serie de concerte și recitaluri în țară. Astfel, în perioada 31 august - 22 septembrie la Colegiul Academic și Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, Filarmonica „Banatul” din Timișoara, Teatrul Municipal „Traian Grozăvescu” din Lugoj, Filarmonica de Stat din Sibiu, Casa de Cultură a Studenților din Iași și Filarmonica „Mihail Jora” din Bacău vor avea loc concerte simfonice în care evoluează ca soliști pianistul Pierre-Laurent Aimard, violonista Patricia Kopatchinskaja, pianista Alexandra Segal, pianistul Florian Mitrea sau violistul Timothy Ridout, printre alții.
Între interpreții care vor susține recitaluri camerale pe scenele din țară se numără violonista Maria Marica și pianista Alexandra Segal, Cvartetul „Fine Arts” din Statele Unite ale Americii, violoncelistul Benjamin Kruithof și pianista Daria Ioana Tudor, dar și Avi Avital la mandolină, alături de pianistul Omar Klein. De asemenea, publicul din țară va putea asista la concerte susținute de Orchestra Filarmonicii „Transilvania” condusă de dirijorul Jonathon Heyward, Romanian Chamber Orchestra dirijată de Gabriel Bebeșelea, Orchestra de Cameră „Franz Liszt”, Camerata Berna, cu Patricia Kopatchinskaja în dublă ipostază de solistă și conducătoare a ansamblului, dar și de Manchester Camerata sau Camerata Salzburg.
Primul eveniment din cadrul seriei „Festivalul Enescu în țară” are loc joi, 31 august, la Sala „Auditorium Maximum” a Colegiului Academic din Cluj-Napoca. Își dau concursul Orchestra Filarmonicii „Transilvania” condusă de dirijorul Jonathon Heyward, cu pianistul Andrei Gologan-solist. În program: lucrări semnate Doina Rotaru, Benjamin Britten și Dmitri Șostakovici.
Ana Sireteanu