Arhivă : Știri muzicale din țară Înapoi

Noi manifestări cu ocazia Zilelor „Enescu” 2023

Publicat: duminică, 20 August 2023 , ora 0.00
Cu ocazia împlinirii, în 19 august, a 142 de ani de la nașterea lui George Enescu, Muzeul Național „George Enescu” organizează o suită de manifestări.
La Casa Memorială „George Enescu” din Sinaia, are loc astăzi, 20 august, începând cu ora 17:00, recitalul cameral intitulat „Bijuterii din creația enesciană”. Protagoniștii evenimentului sunt tenorul Evert van Grootel și pianista Cristina Popa-van Grootel.
Iar de la ora 17 și 30 de minute, Secția „Dumitru și Alice Rosetti-Tescanu-George Enescu” a Muzeului din Tescani găzduiește recitalul participanților la masterclass-ul de artă vocală al mezzo-sopranei Ruxandra Donose. Evenimentul este intitulat „Dialogul Artelor – Concert Spectacol", interpreții vor fi acompaniați de pianista Alina Pavalache, iar coordonarea scenică poartă semnătura Andei Tabacaru. De asemenea, la Tescani are loc și vernisajul expoziției „Remember Ion Mihalache", care va putea fi vizitată până pe 30 septembrie 2023.
Din seria expozițiilor foto-documentare organizate cu această ocazie, expoziția „Viorile lui George Enescu” poate fi vizionată în foaierul Ateneului Român până pe 23 august. De asemenea, aceasta este ultima zi de vizitare a expoziției „George Enescu - Viața în imagini” de la Muzeul memorial „George Enescu” din Dorohoi.
Ana Sireteanu