Arhivă : Știri muzicale din țară Înapoi

Continuă Festivalul Internațional „Timișoara Muzicală”

Publicat: vineri, 26 Mai 2023 , ora 0.00

Festivalul Internațional "Timișoara Muzicală" continuă astăzi, 26 mai, cu două propuneri ale Operei Naționale Române din Timișoara.

De la orele 9:45 și 11:00 sunt programate două reprezentații ale musicalului "Micuța Dorothy" de Marius Țeicu. În rolurile principale, mezzosoprana Ligia Popescu, basul Iulian Ioan Iosip și baritonul Adrian Zaharia, printre alții.

De la ora 19.00, dirijorul Ciprian Teodorașcu va conduce orchestra instituției timișorene în spectacolul de balet "Giselle", pe muzică de Adolphe Charles Adam. Conceptul poartă semnătura regizorală a lui Ovidiu Matei Iancu, iar în rolurile principale vor evolua balerinii Nanako Imai, Antonin Faraut și Alin Radu, printre alții.

A treia propunere vine din partea Orchestrei Filarmonicii „Banatul” din Timișoara. Este vorba despre concertul simfonic pe care ansamblul îl va susține la Sala Capitol, sub conducerea dirijorală a lui Stefan Geiger, alături de flautistul Matthieu Gauci-Ancelin în postură solistică. Programul cuprinde Rapsodia pentru orchestră „Espana” de Emmanuel Chabrier, Concertul pentru flaut și orchestră de Jaques Ibert, Alborada del Gracioso și Vals de Maurice Ravel.

Norela Costea