Arhivă : Știri muzicale din țară Înapoi

Astăzi începe Festivalul „Tinere Talente” în Râmnicu Vâlcea

Publicat: duminică, 14 Mai 2023 , ora 0.00

În Râmnicu Vâlcea începe astăzi, 14 mai 2023, ediția a 43-a a Festivalului Tinere Talente, organizat în perioada 14-15 mai de Filarmonica "Ion Dumitrescu" și Primăria Municipiului.

Începând cu ora 11:00, în Sala Lahovari, își dau concursul elevi de la Liceul de arte "Victor Giuleanu" din Râmnicu Vâlcea, Liceul de arte "Dinu Lipatti" din Pitești, dar și laureați cu premiul I ai Concursului Național "Ion Dumitrescu" din București. Acompaniază profesorii Carina Aghenie, Irina Barbu, Daniela Colceriu, Cosmin Pătrana și Valentin Țuca. Recitalul este intitulat "Tinere talente în devenire", iar prezentatori vor fi Augustina Sanda Constantinescu - membru fondator al Festivalului și Alexandra Nechita.

De la ora 19:00, în aceeași sală, se va desfășura evenimentul "Tinere talente în recital", organizat de Fundația Culturală "Remember Enescu". Participă: Carla Ștefania Achim - violoncel, Irina Arnăutu - pian, Maria Cristina Bădiță - pian, Ionuț Bârjoveanu - vioară și Estera Cuzuioc - violă, printre alții. Prezintă, de această dată, Vasile Macovei și Mihaela Tomescu - președintele fundației.

Intrarea la cele două manifestări din programul festivalului este liberă, în limita locurilor disponibile.

Sarah Natsis