Arhivă : Știri muzicale din țară Înapoi

Turneul „European Jazz Society” - concert caritabil la Cluj-Napoca

Publicat: sâmbătă, 6 Mai 2023 , ora 0.00

Astăzi, 6 mai, Ramona Horvath Trio și saxofonistul Tony Lakatos propun publicului de la Cluj-Napoca un concert caritabil în beneficiul copiilor cu autism.

Formația este alcătuită din pianista Ramona Horvath, basistul Nicolas Rageau și Minchan Kim la baterie.

Începând cu ora 19:00, concertul va fi deschis de un moment muzical susținut de Trupa "Modiwo" și tinerii ambasadori ai Asociației "Autism Transilvania" din Cluj-Napoca.

Fondurile obținute în urma vânzării biletelor vor fi direcționate către Asociația Autism Transilvania pentru a susține programul "Vreau să fiu independent!".

La baza proiectului stă ideea unei comuniuni interculturale, în care un grup alcătuit din muzicieni din diferite țări europene se reunesc sub semnul muzicii și al creației spontane, pentru a dialoga în limbajul universal al muzicii, îmbinând elemente specifice din cultura și universul fiecăruia dintre cei patru artiști.

Turneul se desfășoară în preajma zilei de 9 mai, Ziua Europei, această dată fiind aleasă pentru a sublinia unitatea Europei, comuniunea și colaborarea între artiștii europeni, în spiritul unei muzici care se va derula spontan, într-o manieră organică, creând astfel momente unice de simbioză și dialog.

Evenimentul va avea loc la Sala Radio din Cluj și face parte din cadrul turneului național "European Jazz Society".

Ana Sireteanu