Arhivă : Știri muzicale din țară Înapoi

Începe, la Sibiu, Summitul Muzical European

Publicat: duminică, 7 Mai 2023 , ora 0.00

La Filarmonica de Stat din Sibiu se desfășoară începând de astăzi, 7 mai 2023, până vineri, 12 mai, Summitul Muzical European, organizat cu ocazia Zilei Europei, în parteneriat cu Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România.

Concertul de deschidere va fi susținut de formația de jazz "Paolo Profeti European Collective", din care fac parte Paolo Profeti - saxofon alto și flaut, Siegmar Brecher - clarinet bas, Michele Bonifati - chitară electrică, basistul Giacomo Papetti și Alessandro Rossi la baterie. Compozițiile și aranjamentele îi aparțin lui Paolo Profeti. Evenimentul va avea loc în Sala Thalia, începând cu ora 19:00.

Joi, 11 mai, Orchestra Filarmonicii de Stat din Sibiu va prezenta, cu participarea Corului Academic Radio pregătit de Ciprian Țuțu, Simfonia a IX-a de Ludwig van Beethoven. Concertul se va desfășura sub conducerea dirijorului Cristian Mandeal și îi va avea soliști pe soprana Diana Țugui, mezzosoprana Antonela Bârnat, tenorul Florin Guzgă și baritonul Balla Sándor. Ora de începere este 19:00, iar locul de desfășurare - Sala Thalia.

Același concert va fi reluat vineri, 12 mai, marcând încheierea ediției din acest an a Summitului Muzical European. Evenimentul se va desfășura, de această dată, la Centrul Cultural "Drăgan Muntean" din Deva, începând cu ora 19:00.

Sarah Natsis