Arhivă : Știri muzicale din țară Înapoi

Corul „Madrigal-Marin Constantin” la Cluj-Napoca

Publicat: sâmbătă, 8 Aprilie 2023 , ora 0.00
Turneul Național de Paște „Săptămâna Patimilor”, pe care îl derulează Corul de Cameră „Madrigal - Marin Constantin” ajunge astăzi, 8 aprilie la Teatrul Maghiar de Stat din Cluj-Napoca. Începând cu ora 19:00, publicul va putea audia lucrări semnate de Anton Pann, Gheorghe Cucu, Gheorghe Danga, precum și de Wolfgang Amadeus Mozart, Krzystof Penderecki și Christopher Tin. Spectacolul este completat de scenografie și imagine, dar și de texte sacre din Evangheliile Noului Testament, care se vor auzi prin vocile actorilor Corneliu Ulici și Pavel Ulici.
Ansamblul va fi dirijat de Anna Ungureanu și Cezar Verlan. Participă, de asemenea, coruri de copii ale Programului Național „Cantus Mundi” din fiecare oraș inclus pe harta turneului, care vor cânta alături de Corul Madrigal.
Regia și scenariul sunt semnate de Emil Pantelimon, iar scenografia îi aparține lui Vladimir Turturică. Turneul se desfășoară în perioada 29 martie – 13 aprilie, în desfășurătorul seriei de evenimente fiind inclus și un spectacol în Capitală, ce va avea loc pe 13 aprilie, la Sala Palatului.
Ana Sireteanu