Arhivă : Știri muzicale din țară Înapoi

Spectacol intitulat „Săptămâna Patimilor”, susținut de Corul de Cameră „Madrigal” la Iași

Publicat: sâmbătă, 1 Aprilie 2023 , ora 0.00
Turneul național de Paște „Săptămâna Patimilor” susținut de Corul de Cameră „Madrigal - Marin Constantin” ajunge astăzi, 1 aprilie la Opera Națională Română din Iași. Începând cu ora 19:00, publicul va putea audia lucrări semnate de Anton Pann, Gheorghe Cucu, Gheorghe Danga, precum și de Wolfgang Amadeus Mozart, Krzystof Penderecki și Christopher Tin. Spectacolul este completat prin scenografie și imagine, dar și prin texte sacre din Evangheliile Noului Testament, aduse pe scenă de Corneliu Ulici și Pavel Ulici.
Ansamblul va fi dirijat de Anna Ungureanu și Cezar Verlan. Participă, de asemenea, corurile de copii ale Programului Național „Cantus Mundi” din fiecare oraș inclus pe harta turneului, care vor cânta alături de Corul Madrigal, în cadrul unor momente extrem de emoționante.
Regia și scenariul sunt semnate de Emil Pantelimon, iar scenografia îi aparține lui Vladimir Turturică. Turneul se desfășoară în perioada 29 martie – 13 aprilie, în desfășurătorul seriei de evenimente fiind inclus și un spectacol în capitală, ce va avea loc pe 13 aprilie, la Sala Palatului.
Ana Sireteanu