Arhivă : Știri muzicale din țară Înapoi

Peste 8.000 de copii din „Cantus Mundi” cântă pentru Ora Pământului

Publicat: sâmbătă, 25 Martie 2023 , ora 0.00
Astăzi, 25 martie, în intervalul orar 20:30-21:30, peste 8.000 de copii și tineri din corurile și ansamblurile programului național „Cantus Mundi” se vor reuni simultan în toată țara și vor marca „Ora Pământului” prin concerte, recitaluri și evenimente muzicale, sub deviza „Dăruiește naturii din energia ta!”.
La a șaptea ediție „Ora Pământului by Cantus Mundi”, copiii și coordonatorii lor vor desfășura concomitent activități muzicale în 64 de localități din 34 de județe și din București. Dispozitivele consumatoare de electricitate vor fi deconectate, lumina va fi stinsă pentru o oră, iar copiii, alături de părinții și prietenii lor, vor cânta în spații publice, parcuri, piețe sau în fața instituțiilor din toată țara pentru sănătatea planetei și a mediului, precum și împotriva risipei care afectează planeta.
„Cantus Mundi” este cel mai mare program de integrare socială prin muzică din România, inițiat de reputatul dirijor Ion Marin și derulat de Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”, cu peste 10 ani de activitate.
Norela Costea