Arhivă : Știri muzicale din țară Înapoi

Concert extraordinar la Filarmonica „Moldova”, prilejuit de lansarea RRM la Iași

Publicat: vineri, 24 Martie 2023 , ora 0.00
La Iași continuă în această seară festivalul prin care Radio România Muzical, care împlinește astăzi 26 de ani de existență on-air, marchează inaugurarea noii sale frecvențe, 95,4 FM, pe care poate fi ascultat la Iași. 
Orchestra simfonică a Filarmonicii „Moldova” din  localitate va fi dirijată de Tiberiu Soare. Solista serii, pianista Alexandra Dariescu, născută chiar la Iași, unde a și început studiul pianului, este în prezent unul dintre cele mai relevante nume muzicale românești la nivel internațional; o prietenă a unicului post românesc dedicat muzicii culte, ea a evoluat în mai multe rânduri pe scena Sălii Radio de la București, prima dată în 24 martie 2017, în cadrul unui concert prin care Radio România Muzical aniversa 20 ani de existență. 
Publicul ieșean va putea asculta preludiul actului al III-lea din opera „Lohengrin” de Richard Wagner, Concertul în la minor pentru pian și orchestră de Edvard Grieg și Simfonia a IX-a „Din Lumea Nouă” de Antonín Dvoűák.
Evenimentul are loc, începând cu ora 19:00, la Casa de Cultură a Studenților din Iași și va fi transmis în direct de Radio România Muzical.
Ana Sireteanu