Arhivă : Știri muzicale din țară Înapoi

Turneu național „Pe drumul Crăciunului” continuă astăzi la Craiova

Publicat: duminică, 11 Decembrie 2022 , ora 0.00

Turneul Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” intitulat „Pe drumul Crăciunului” continuă astăzi, 11 decembrie 2022, cu un concert ce va avea loc la Teatrul Național „Marin Sorescu" din Craiova.
„Pe drumul Crăciunului” face parte din seria de evenimente speciale pe care le-am lansat în ultimii ani, care alătură sunetul aparte al Corului Madrigal unor texte dramatice relevante pentru emoția sărbătorilor de iarnă.” - declara Emil Pantelimon, managerul ansamblului, care semnează regia și scenariul spectacolelor.
Anna Ungureanu și Cezar Verlan, cei doi dirijori ai Corului, au pregătit pentru spectacolele din turneu un program menit să creeze o legătură organică între dramatism și speranță, între clasic și modern, între tradiția colindelor românești și a celor internaționale.
Scenografia îi aparține lui Vladimir Turturică, iar selecția textelor dramatice a fost realizată de Mădălin Guruianu și va purta spectatorii într-o călătorie de la Cântarea Cântărilor, până la poeme de Eugen Jebeleanu, Lucian Blaga și Costache Ioanid și texte semnate de Khaled Hosseini, Sfânta Tereza de Avila și Paulo Coelho.

Evenimentul începe la ora 19:00. 

Ana Sireteanu