Arhivă : Știri muzicale din țară Înapoi

Continuă cea de-a XVII-a ediție a Festivalului internațional „Meridian”

Publicat: vineri, 11 Noiembrie 2022 , ora 0.00
Ediția a XVII-a a Festivalului internațional „Meridian” continuă și astăzi, 11 noiembrie, cu evenimente în trei orașe.
De la ora 12.00, în Sala „Constantin Silvestri” a Universității Naționale de Muzică București va avea loc conferința intitulată „Aspecte electronice în muzica de cameră: lucrări pentru pian și electronics” susținută de Oliver Sascha Frick. De la ora 18.00, în Studioul de Operă și Multimedia va avea loc concertul intitulat „Supersonic”, concept elaborat de Black Page Orchestra, cu lucrări aparținând compozitorilor Elena Rykova, Alexander Kaiser și Gabriel Mălăncioiu, printre alții. Începând cu ora 20.00, Trio Pythia va prezenta, în sala „Constantin Silvestri”, un recital de pian la șase mâini cu lucrări de Stamatis Pasopoulos, Giorgio Vavoulas și alții.
De la ora 17.00, la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin” din Constanța va avea loc recitalul susținut de pianista Andreea Bratu, cu un program ce include lucrări de Dinu Lipatti, Luciano Berio și André Jolivet.
De la ora 19.00, Centrul Multifuncțional din Pitești va găzdui concertul cameral intitulat „Drum”, susținut de ansamblul cameral Ars Subtilior, cu un program ce include partituri semnate de Bogdan Pintilie, Sigismund Toduță și George Enescu.
Festivalul organizat de Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România a ajuns anul acesta la cea de-a XVII-a ediție, sărbătorind totodată și 100 de ani de existență a Societății Internaționale pentru Muzică Contemporană (ISCM).
Norela Costea