Arhivă : Știri muzicale din țară Înapoi

Turneul pianistului Bogdan Vaida 'Classic Unlimited' ajunge la final

Publicat: vineri, 7 Octombrie 2022 , ora 0.00
Cea de-a șasea ediție a turneului național de pian Classic Unlimited, susținut de Bogdan Vaida, se încheie vineri, 7 octombrie 2022, cu un recital ce va avea loc la Muzeul Poeziei din Iași.
Continuând seria Classic Unlimited - A contemporary view, ce a prezentat anul trecut publicului contrastul dintre compozitorii contemporani români și reprezentanți ai perioadei romantice, ediția din acest an a stat sub semnul feminității, fiind intitulată Classic Unlimited - A woman's touch.
Astfel, în program au fost incluse cinci piese create de compozitoarele Clara Schumann, Mel Bonis și Anamaria Meza, pe lângă lucrări de Franz Schubert, Frédéric Chopin și Johannes Brahms. Tot în cadrul turneului Classic Unlimited a fost prezentată și o partitură scrisă special pentru acest proiect de Ciprian Gabriel Pop.
Seria de evenimente s-a desfășurat din 8 septembrie în zece localități, având ca scop aducerea muzicii în locuri inedite din țară, pentru ca aceasta să ajungă și la publicul mai puțin familiarizat cu marile săli de concerte.
Recitalul de la Iași, care încheie acest turneu, începe la ora 19,00.
Larisa Clempuș