Arhivă : Știri muzicale din țară Înapoi

Ansamblul „Couleurs”, concert în Festivalul „Meridian”

Publicat: joi, 11 Noiembrie 2021 , ora 0.00

Festivalul „Meridian” propune astăzi, 11 noiembrie 2021, noi evenimente.

De la ora 11:00, vor fi transmise online lucrările „Reveniri pe Altair” pentru clarinet și mediu electronic de Roman Vlad, interpretată de Constantin Urziceanu și „(Dis)continuum II” pentru MIDI controller de Sorin Lerescu.

Începând cu ora 17:00, veți putea urmări online muzică de Maia Ciobanu, Liviu Marinescu, Nicolae Brânduș și Carmen Maria Cârneci, într-un program pe care îl vor susține clarinetistul Mihai Pintenaru, violonista Olga Berar și pianista Dolores Chelariu, printre alții.

Studioul de concerte al Academiei Naționale de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca găzduiește, de la ora 19:00, concertul cu public al Ansamblului „Couleurs”, coordonat de Alexandru Murariu. Programul cuprinde lucrări de Eric Moe, Adrian Borza și Aurelian Băcan, printre alții, câteva prezentate în primă audiție absolută.

Ziua se încheie cu transmisia online, de la ora 21:30, a creațiilor „Backyard Escape”, semnată de Manja Ristiæ, Cristi Vieriu și Vlad Dumitrescu și „Audiovisual Meditation Journal” de Julie Herndon.

Festivalul se încheie în 14 noiembrie, iar evenimentele sunt transmise online, pe site-ul snr-simc.org.

Alexandra Scumpu