Arhivă : Știri muzicale din țară Înapoi

Concerte la Ploiești, Pitești și Sibiu în cadrul Festivalului Internațional „George Enescu”

Publicat: joi, 16 Septembrie 2021 , ora 0.00

În cadrul Festivalului Internațional „George Enescu” se înscrie și concertul ce are loc astăzi, 16 septembrie 2021, la Filarmonica „Paul Constantinescu” din Ploiești, susținut de orchestra instituției împreună cu pianistul Josu de Solaun - solist. Bagheta dirijorală îi revine lui Radu Postăvaru, iar programul este alcătuit din lucrări compuse de Dmitri Șostakovici și Richard Strauss.

Violoncelistul Ștefan Cazacu va concerta împreună cu Orchestra Filarmonicii din Pitești dirijată de Constantin Grigore, într-un concert ce marchează totodată deschiderea stagiunii instituției. Programul cuprinde Variațiunile pe o temă rococo pentru violoncel și orchestră de Piotr Ilici Ceaikovski și Simfonia a IX-a în mi minor „Din lumea nouă” de Antonín Dvoűák. Concertul începe la ora 19:00.

Iar la Filarmonica din Sibiu, de la ora 19:00, publicul va putea urmări concertul oferit de orchestra instituției împreună cu violonista Carolin Widmann. Din program fac parte lucrări de Dai Fujikura, Salvatore Sciarrino și Francesco Filidei -printre alții. La pupitrul dirijoral - Tito Ceccherini.

Alexandra Scumpu