Arhivă : Știri muzicale din țară Înapoi

Cvartetul Arcadia organizează un Atelier de muzică de cameră la Cluj-Napoca

Publicat: luni, 17 Mai 2021 , ora 0.00
Cvartetul Arcadia va organiza în iunie 2021 primul Atelier de muzică de cameră, la Cluj-Napoca. Cu un palmares impresionant, la care se adaugă apariții discografice la unele dintre cele mai importante case de discuri, membrii Cvartetului Arcadia (violoniștii Ana Török și Răsvan Dumitru, violistul Traian Boală și violoncelistul Zsolt Török) anunță începerea unui nou proiect care își dorește formarea următoarelor generații de muzicieni.
Atelierul este dedicat formațiilor camerale (cu coarde, coarde și pian sau coarde și suflători) alcătuite din muzicieni din România cu vârsta cuprinsă între 15-30 de ani. Proiectul se va derula între 27 iunie și 3 iulie 2021 și va fi găzduit de Academia Națională de Muzică Gheorghe Dima din Cluj-Napoca. Termenul de înscriere a tinerilor instrumentiști este 10 iunie 2021.
Atelierul va fi deschis cu un concert cameral susținut de Cvartetul Arcadia. Pe parcursul celor cinci zile de cursuri de măiestrie, participanții vor beneficia de mai multe întâlniri cu fiecare membru al cvartetului, proiectul urmând să se încheie cu recitalul formațiilor participante. Ambele concerte sunt deschise publicului larg. Toate activitățile se vor desfășura respectând regulile și măsurile de protecție sanitară în vigoare în contextul actual epidemiologic.
Detaliile legate de acest proiect sunt disponibile pe site-ul arcadiaquartet.com/ro/proiect/atelier-de-muzica-de-camera.
Larisa Clempuș