Arhivă : Știri muzicale din țară Înapoi

Se lansează cea de-a treia ediție a concursului online „Bursa Kitharalogos”

Publicat: joi, 1 Aprilie 2021 , ora 0.00
Asociația Culturală Kitharalogos lansează cea de-a treia ediție a concursului online „Bursa Kitharalogos”, desfășurat între 1 aprilie și 15 octombrie 2021, care se adresează tuturor chitariștilor români născuți după 1 ianuarie 1991. Proiectul își propune promovarea creației românești contemporane pentru chitară și sprijinirea tinerilor interpreți români care se pregătesc pentru o carieră muzicală. Lansarea bursei marchează, totodată, apariția, la editura Grafoart, a volumului intitulat „Cartea ființelor imaginare”, o antologie de muzică contemporană pentru chitară ce cuprinde 5 lucrări scrise de compozitori români, inspirate din cartea cu același titlu de Jorge Luis Borges. Repertoriul de concurs cuprinde o lucrare din antologia menționată, alături de o piesă la alegerea participantului.
Juriul reunește personalități ale vieții muzicale românești și internaționale, profesori-chitariști și compozitori, președintele fiind chitaristul francez Rémi Jousselme. Premiile oferite ajung până la suma de peste 5000 de lei și includ o bursă completă de 2200 de lei la Academia ICon Arts Transilvania 2022. De asemenea, premianții vor fi invitați să cânte în cadrul Galei „Bursa Kitharalogos”, care se va desfășura în luna noiembrie la Palatul Suțu, în cadrul celei de-a X-a ediții, aniversare, a Festivalului Internațional „Serile de chitară”.
Cei interesați se pot înscrie la adresa de email kithara.logos@gmail.com. Mai multe informații sunt disponibile pe site-ul https://www.seriledechitara.ro/bursa-kitharalogos-2021/sau pe pagina de Facebook a Asociației Culturale „Kitharalogos”.
Alexandra Scumpu