Arhivă : Știri muzicale din țară Înapoi

Începe astăzi „Luna Enescu la ICR”

Publicat: duminică, 8 Octombrie 2017 , ora 0.00
Institutul Cultural Român deschide astăzi Luna Enescu la ICR. Lansarea seriei de evenimente dedicate lui George Enescu va avea loc la Centrul Internațional de Conferințe „Casino Sinaia”, cu începere de la ora 14.00.
Programul evenimentului cuprinde, de la ora 15.00, recitalul susținut de Mirana Tutuianu, Anne Billant, Ștefan Tarara, Mihai Ritivoiu și Marin Cazacu, iar de la ora 17.00, proiecția filmului „Enescu – la răspântie de vremi”, în regia lui Nicolae Mărgineanu. Volumul „George Enescu – Muzicianul de geniu în imagini” ne oferă o biografie în imagini a strălucitului muzician, oprindu-se asupra ultimelor două etape din viața compozitorului, maturitatea (1920 – 1946) și senectutea (1946 – 1955). Selecția, introducerea și legendele fotografiilor au fost realizate de muzicologul Viorel Cosma. În holul Cazinoului, ICR și Muzeul Național „George Enescu” prezintă expozițiile fotodocumentare „Viorile lui George Enescu” și „George Enescu, un mare creator al secolului XX”, realizate de muzeografii Adriana Sibianu și Irina Nițu, grafica fiind semnată de Horia Nițu.

Manifestările desfășurate sub egida „Luna Enescu la ICR“ întregesc succesul acțiunilor dedicate lui George Enescu, organizate de reprezentanțele ICR în străinătate. Cel mai recent eveniment de acest fel, intens mediatizat de presa internațională și cu un remarcabil succes în rândul publicului, a fost deschiderea noului sezon London Philharmonic Orchestra, la Royal Festival Hall din Londra, cu opera „Oedipe“ în variantă de concert, sub bagheta maestrului Vladimir Jurowski.
Ana Diaconu