Arhivă : Știri muzicale din țară Înapoi

Workshop susținut de Cătălin Crețu în Festivalul Artelor de la Târgoviște

Publicat: miercuri, 7 Iunie 2017 , ora 0.00
În cadrul Festivalului Artelor de la Târgoviște - BABEL - are loc, de la ora 17.00, la Liceul de muzică „Bălașa Doamna” din localitate, un workshop susținut de compozitorul Cătălin Crețu, cu tema Gest mediat tehnologic în muzica nouă.
Este vorba despre prezentarea și explicarea unor posibilități de a crea și dezvolta compoziții muzicale implicând noi tehnologii. Publicul va putea explora o lume sonoră fascinantă, generată și asistată de computer. Ca studiu de caz, un loc central în cadrul workshop-ului îl va avea analiza compoziției lui Cătălin Crețu ”Piano Interactions” pentru senzori, pian și mediu electronic, o lucrare în care gestul mediat tehnologic controlează interactiv algoritmi preprogramați.

Cătălin Crețu este compozitor, artist multimedia și cercetător științific la Centrul de Muzică electroacustică și Multimedia al Universității Naționale de Muzică din București. A obținut titlul de inginer în profilul Electromecanic la Facultatea de Mașini și Instalații Electromecanice a Universității Tehnice din Petroșani și a absolvit specializările Pedagogie muzicală și Compoziție la Universitatea Națională de Muzică din București. Începând cu anul 2006, odată cu debutul studiilor masterale la Hochschule für Musik und Theater Hamburg, a realizat numeroase compoziții muzicale, instalații interactive și producții scenice ce au implicat utilizarea noilor tehnologii și diverse interacțiuni audio–vizuale. Cercetările în această zonă au fost aprofundate în cadrul studiilor doctorale și post-doctorale și continuate la Centrul de Muzică electroacustică și Multimedia al Universității Naționale de Muzică București.
Andreea Chiselev