Arhivă : Știri muzicale din țară Înapoi

Concerte la Filarmonicile din țară

Publicat: vineri, 7 Aprilie 2017 , ora 0.00
La Filarmonica Moldova din Iași va avea loc astăzi un concert dirijrat de Victor Gheorghe Dumănescu. Solist va fi pianistul Stefan Arnold, venit din Austria. Programul cuprinde Uvertura operei Flautul fermecat și Concertul nr. 27 KV 595 în si bemol major pentru pian și orchestră de Wolfgang Amadeus Mozart și Simfonia nr. 4 în si bemol major op. 60 de Ludwig van Beethoven. Ora de începere este 19.
Tot de la ora 19, Filarmonica din Târgu Mureș vă invită la concertul intitulat 'Muzica din Filme'. Dirijorul Shinya Ozaki și pianistul Péntek Attila vă propun pagini semnate de Leroy Anderson, Maurice Jarre și Henry Mancini.
Filarmonica din Botoșani vă oferă un concert pascal, dirijat de Tiberiu Oprea, unde soliste vor fi soprana Mediana Vlad și mezzosoprana Maria Jinga. Programul va cuprinde numere semnate de Wolfgang Amadeus Mozart, Georges Bizet, Richard Wagner, Andrew Lloyd Webber și alții. Ora de începere este 18 și 30 de minute.
Iar Filarmonica din Pitești vă așteptă la un recital cameral susținut de Trio MusArt, format din violonista Simina Croitoru, violoncelistul Mircea Marian și pianista Raluca Ouatu. Evenimentul de la Centrul Multifuncțional va începe la ora 19.