Arhivă : Știri muzicale din țară Înapoi

Concerte la Filarmonicile din țară

Publicat: vineri, 18 Noiembrie 2016 , ora 0.00
În această seară, la Filarmonica de Stat 'Transilvania' sunt invitați dirijorul Gottfried Rabl și bandoneonistul Omar Massa. Artiștii vor prezenta, în compania orchestrei simfonice a Filarmonicii, opusuri de Moritz Moszkowski, Astor Piazzolla, Carlos Chavéz - Dietrich Buxtehude, Constant Lambert, Lorenzo Fernández, José Pablo Moncayo și Arturo Márquez. Ora de începere este 19,00.
Tot de la ora 19,00, la Filarmonica 'Moldova'din Iași va avea loc un concert condus de dirijroul Ilarion Ionescu-Galați, al cărui solist va fi Florin Ionescu-Galați. Programul serii include uvertura Euryanthe de Carl Maria von Weber, Introducere și Rondo Capriccioso op. 28 de Camille Saint-Saens, Melodii lăutărești de Pablo de Sarasate și suita Tablouri dintr-o expoziție de Modest Mussorgski.
Și Filarmonica din Botoșani va susține un concert în această seară, de la ora 18 și 30 de minute. La pupitrul dirijoral se va afla Petronius Negrescu, iar solistă va fi Tatiana Laura Pocinoc. Programul reunește opusuri semnate de cei trei mari clasici vienezi.