Arhivă : Știri muzicale din țară Înapoi

În 18 noiembrie începe o nouă ediție a Concursului 'Paul Constantinescu'

Publicat: joi, 17 Noiembrie 2016 , ora 0.00
La Ploiești începe ediția cu numărul XXII a Concursului Național de Interpretare și Creație Muzicală "Paul Constantinescu". Competiția se va derula în perioada 18 - 21 noiembrie 2016, în organizarea Muzeului Memorial „Paul Constantinescu” și a Filarmonicii „Paul Constantinescu” din localitate, cu sprijinul Ministerului Culturii, Consiliului Județean Prahova, Prefecturii si Primăriei Municipiului Ploiești, Centrului de Excelență al UNMB și al Colegiul de Artă „Carmen Sylva ” Ploiești.
Concursul este deschis celor ce studiază vioara, violoncelul, pianul, canto clasic si compoziția muzicală în școlile, liceele, colegiile si facultătile de muzică din Romania si Republica Moldova. Juriile de specialitate pentru cele cinci secțiuni ale concursului sunt prezidate de personalități marcante ale artei interpretative si creației muzicale românești: prof. univ.dr.Octavian Rațiu, dr. Ilinca Dumitresu, prof.univ.dr.Marin Cazacu, prof. univ. dr. Silvia Voinea, prof. univ. dr. Dan Buciu.
Deschiderea concursului are loc vineri, 18 noiembrie 2016, la Filarmonica „Paul Constantinescu” din Ploiești, începând cu ora 10.00, iar festivitatea de premiere si Gala laureaților duminică, 20 noiembrie, de la ora 11.30, pe aceeași scenă. Regulamentul competiției și fișa de înscriere pot fi consultate la secretariatul școlii sau al facultăților și catedrelor de profil precum și pe site-ul muzeului www.histmuseumph.ro. Informații suplimentare se pot obține de la: Muzeul memorial „Paul Constantinescu”, str. Nicolae Bălcescu, nr.15, Ploiești; e-mail:muzeulpaulconstantinescu@gmail.com; tel/fax:0244/522914.