Arhivă : Știri muzicale din țară Înapoi

Festivalul Internațional 'Enescu și muzica lumii' - ediția a XVII-a începe astăzi la Sinaia

Publicat: miercuri, 27 Iulie 2016 , ora 0.00

Începând de astăzi, 27 iulie 2016, la Sinaia se desfășoară cea de-a XVII-a ediție a Festivalului Internațional "Enescu și muzica lumii", un proiect inițiat de violoncelistul și profesorul Marin Cazacu, cel care indeplinește și rolul de director artistic al seriei.

Festivalul Internațional "Enescu și muzica lumii" aduce laolaltă, anul acesta, nu mai puțin de patru orchestre, compuse din tineri și foarte tineri muzicieni. Una dintre acestea este o orchestră invitată - Orchestra de Tineret a Portugaliei dirijată de Pedro Carneiro - care va concerta pe 2 august. Celelalte trei ansambluri simfonice - Orchestra Romanian Sinfonietta, Orchestra Junior și Orchestra de Tineret România - Moldova - sunt compuse din elita tinereir generații de muzicieni din România, reprezentând adevărate selecționate naționale pe trei categorii de vârstă diferite.

Concertele vor avea loc după încheierea stagiilor de pregătire aferente fiecărei orchestre, Festivalul Internațional "Enescu și muzica lumii" fiind evenimentul cultural în cadrul căruia Marin Cazacu a generat fenomenul orchestrelor de tineret din România.

Festivalul Internațional "Enescu și muzica lumii" va fi deschis de concertul susținut astăzi de Orchestra Romanian Sinfonietta, dirijată de Horia Andreescu, avându-l solist pe violonistul Daniel Iulian Druțac. Programul interpretat, de la ora 19:00, la Sala Casino din Sinaia este alcătuit din Concertul românesc de György Ligeti, Concertul nr. 1 în sol minor pentru vioară și orchestră de Max Bruch și Simfonia a IX-a în mi minor "Din lumea nouă" de Antonín Dvoűák și se va repeta mâine, 28 iulie, la București, în cadrul Festivalului "Vara Magică" la Ateneul Român și sâmbătă, 30 iulie, la Auditorium-ul "Gustav Mahler" din Toblach, Italia, în Festivalul "Alto Aldige".

Festivalul "Enescu și muzica lumii" se desfășoară la Sinaia până în 23 august.