Arhivă : Știri muzicale din țară Înapoi

Masterclass de Cânt Bizantin - la Iași

Publicat: luni, 4 Iulie 2016 , ora 0.00

Asociația Culturală "Byzantion" și Universitatea de Arte "George Enescu" din Iași, în parteneriat cu Mitropolia Moldovei și Bucovinei și Primăria Municipiului Iași, organizează începând de astăzi, 4 iulie 2016, ediția a IX-a a Masterclass-ului de Cânt Bizantin. Ediția de anul acesta de la Iași va îmbina atmosfera de sărbătoare a unui festival prin serile dedicate concertelor, slujbelor și întâlnirilor interactive cu cea a unui atelier de lucru, prin diferite cursuri practice susținute, între alții, de Ansamblu Mare și Ansamblu Feminin, cursuri de intonație și intervalică, tehnică de canto și instrument.

Invitatul special este Panagiotis Neochoritis, locțiitor al arhontelui protopsalt al Patriarhiei de Constantinopol. Acesta va asigura cursurile de instruire în interpretarea artei psaltice prin metode interactive, cu ajutorul echipei de interpreți din cadrul Asociației Culturale "Roman Melodul" din Salonic.

Evenimentul de anul acesta va include și o lansare de carte - apariția manualului de paleografie muzicală semnat de către conf. univ. dr. Maria Alexandru de la Universitatea "Aristotelis" din Salonic. Masterclass-ul de Cânt Bizantin de la Iași se va încheia vineri, 8 iulie.