Arhivă : Știri muzicale din țară Înapoi

Concursul de Pian 'Irina Șațchi' - ediția a IX-a

Publicat: vineri, 13 Mai 2016 , ora 10.50

În perioada 13 - 15 mai, Asociația Culturală "Irina Șațchi" organizează la Râmnicu Vâlcea, Concursul de Pian "Irina Șațchi", ajuns în 2016 la ediția a IX-a.

De-a lungul anilor, concursul a dobândit un statut privilegiat în rândul competițiilor de specialitate, datorită nivelului ridicat al calității și a structurii acestuia, reunind pe scena vâlceană concurenți din toate ramurile de învățământ pianistic: vocațional și de "plăcere" (școli populare de artă, palate ale copiilor, învățământ privat).

Din juriul prezidat de pianistul Viniciu Moroianu fac parte personalități marcante ale muzicii românești: prof.univ.dr. Lavinia Coman - Universitatea Națională de Muzică București, pianistul Boldizsar Csíky și lect.univ.dr. Carmen Enescu-Botezatu - Universitatea Națională de Muzică București.

Deschiderea este programată astăzi, 13 mai, de la ora 14:30, la Filarmonica "Ion Dumitrescu", urmând ca prima zi de concurs să se desfășoare până la ora 19:00, atunci când are loc o întâlnire postumă cu maestrul Mihail Jora oferită de muzicolog Lavinia Coman cu participarea pianistului Viniciu Moroianu.