Arhivă : Știri muzicale din țară Înapoi

Opera din Brașov are programate două momente muzicale

Publicat: miercuri, 16 Martie 2016 , ora 0.00
Opera din Brașov îi așteaptă pe cei mici astăzi, 16 martie 2016, de la ora 11.00, în Sala Operei, să urmărească musical-ul „Micuța Dorothy”, pe un scenariu de Silvia Kerim și muzica lui Marius Țeicu. Spectacolul are la bază romanul „Vrăjitorul din Oz” scris de Lyman Frank Baum, probabil cea mai renumită povestire din literatura americană.
Spectacolul pus în scenă la Opera Brașov înfățișează aventurile lui Dorothy în Ținutul lui Oz și îi are în distribuție pe Mihaela Marele, Nicoleta Rionesei, Florin Grama, Irinel Felea, Mugurel Oancea, Lorand Cristian, Daniela Surdeanu, Mariana Tomescu, Nora Vlad, Cristina Roșu, Aurel Aron, Mădălina Lucaciu. Regia este semnată de Migry Avram-Nicolau.
Și tot astăzi Opera din Brașov și Muzeul „Casa Mureșenilor” vă invită de la ora 17.00 la muzeu, la Recitalul de la ora 5. De această dată momentul stă sub genericul „Salve Regina” – In Memoriam Reginei-poetă Carmen Sylva, cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la trecerea în eternitate. Vor interpreta: Maria Petcu-Catrina – soprană, Lăcrămioara Schuller – soprană, Nora Vlad – actriță și Sena Ducariu – pianistă. În programul recitalului sunt cuprinse piese românești aparținând compozitorilor George Enescu, Carmen Petra Basacopol, Felicia Donceanu, Mihail Jora, majoritatea pe versurile Reginei Carmen Sylva.