Arhivă : Știri muzicale din țară Înapoi

Premieră la Opera din Brașov

Publicat: sâmbătă, 20 Februarie 2016 , ora 0.00
Opera din Brașov vă invită în această seară de 20 februarie 2016, dar și mâine, de la ora 18.30, la premiera spectacolului „Amadeus - Gottlieb”, inspirat de piesa lui Peter Shaffer și de Scrisorile lui Mozart (este vorba despre o piesă de teatru după care s-a realizat, în 1984, și filmul „Amadeus” în regia lui Milos Forman, câștigător a numeroase premii Oscar).
Spectacolul îmbină teatrul cu momente muzicale excepționale din lucrările genialului Mozart, la 260 de ani de la nașterea acestui: - „Nunta lui Figaro”, „Răpirea din Serai”, „Don Giovanni”, Concertul nr. 21 pentru pian și orchestră, „Recviemul" - dar și din „Stabat Mater” de Giovanni Battista Pergolesi, momente care subliniază punctele-cheie în desfășurarea piesei. În această seară își dau concursul actorii Marius Bodochi, în rolul Salieri, și Răzvan Oprea, în rolul Mozart.
Montarea de la Opera Brașov este semnată de regizorul Marcel Țop iar scenografia îi aparține Rodicăi Garștea. Dirijor va fi Ciprian Teodorașcu, iar la pian se va afla Ovidiu Mezei. Își dau concursul soliștii Operei Brașov: Valentina Mărgăraș, Asineta Răducan, Mihai Irimia, Lorand Cristian, dar și Filip Panait, precum și Cvartetul „Gaudeamus” al Filarmonicii Brașov.