Arhivă : Știri muzicale din țară Înapoi

Concursul de interpretare vocală Crai Nou la Brașov

Publicat: joi, 11 Februarie 2016 , ora 0.00
Și tot la Brașov, Liceul de Muzică „Tudor Ciortea” organizează, în perioada 11 – 13 februarie 2016, cea de-a VI-a ediție a Concursului Național de interpretare vocală „Crai Nou”.
Competiția se desfășoară într-o singură etapă și este dedicată elevilor care studiază canto clasic în liceele de muzică din țară. Tinerii interpreți vor prezenta o arie din repertoriul internațional și o piesă vocală din repertoriul muzici românești, juriul fiind prezidat de soprana Felicia Filip – directoarea Operei Comice pentru Copii din București.
Festivitatea de deschidere a concursului are loc astăzi, 11 februarie, de la ora 11.00, în Sala Festivă a Liceului de Muzică „Tudor Ciortea” din Brașov. Vineri, 12 februarie, competiția începe la ora 10.00, iar Gala laureaților și festivitatea de premiere se vor desfășura sâmbătă, 13 februarie, de la ora 11.00, la Mall-ul Coresi, pe scena din zona cunoscută cu denumirea „Piața cu copaci”. În urma concertului de gală, la decizia juriului, se vor acorda și Marele Premiu al concursului și Premiul Special „Felicia Filip”. Accesul publicului este liber.